Aminozuren testset


  • Model: 0202
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

  • € 30,00AMINOZUREN TESTSET

001 L-Alanine
002 L-Arginine
003 L-Asparagine
004 L-Asparaginezuur
005 L-Carnitine
006 L-Citrulline
007 L-Cysteine
008 L-Cystine
009 L-Glutaminezuur
010 L-Glutamine
011 L-Glycine
012 L-Histidine
013 L-Homocysteine
014 L-Hydroxy Proline
015 L-Isoleucine
016 L-Leucine
017 L-Lysine
018 L-Methionine
019 L-Ornithine
020 L-Phenylalanine
021 L-Proline
022 L-Serine
023 L-Taurine
024 L-Theanine
025 L-Threonine
026 L-L-Tryptofaan
027 L-Tyrosine
028 L-Valine

Beschrijving van de aminozuren

001 L-Alanine - Cholesterolverlagend. Onmisbaar voor de tryptofaan- en pyrodoxinestofwisseling.

002 L-Arginine - Bevordert de vruchtbaarheid bij mannen. Versnelt de genezing van wonden. Versterkt de thymusactiviteit. Speelt een rol bij de insulineproductie, vetstofwisseling en glucosetolerantie. Regulerende invloed op ureumcyclus

003 L-Asparagine - Is betrokken bij processen in de lever en maakt deel uit van de stofwisseling van de hersenen en zenuwstelsel.Is van belang bij de fysiologische functie van de cel.Tevens een belangrijke rol in de aanmaak van glycoproteïnen en vele andere eiwitten.

004 L-Asparaginezuur - Speelt een rol in de ureumcyclus.Helpt te ontgiften van ammoniak en de verbetering van de leverfunctie.

005 L-Carnitine - Wordt gevormd uit methionine en lysine, waarbij vitamine C onmisbaar is.Mogelijk verband met onvruchtbaarheid. Verlaagt triglycerideconcentraties in het bloed.Nuttig in circulatiestoornissen zoals claudicatio intermittens. Beschermt tegen hartinfarct en weefselversterf.Brengt afvallen op gang.

006 L-Citrulline - Precursor van arginine en ornithine. Vitale rol in de ureumcyclus. Wordt toegepast bij het opheffen van vermoeidheid en voor ontgifting.

007 L-Cysteine - In metabool opzicht hetzelfde als cystine. Cysteïne wordt met methionine gebruikt bij de vorming van onmisbare stoffen als coënzym A, heparine, biotine, liponzuur en glutathion.Het is een vitaal onderdeel van de glucose-tolerantiefactor.Zorgt voor een soepele huid. Wordt bij gebrek aan vitamine C omgezet in Cystine.Het ontgift het lichaam van sigarettenrook en alcohol.Bij chronische ziekten wordt het niet meer uit methionine gevormd.

008 L-Cystine - Cystine wordt gevonden in een groot aantal eiwitten zoals keratine, insuline, spijsverteringsenzymen, chromotrypsinogeen A en trypsinogeen, papaïne en lactoglobuline.Betrokken bij het in stand houden van het haar.Ook bij de opbouw van insuline en enzymen.

009 L-Glutaminezuur - Wordt uit glutamine gevormd en is samen met glucose de brandstof voor de hersenen.Wordt omgezet in GABA, een kalmerend middel in de hersenen.Is nuttig bij de behandeling van gedragsstoornissen en autisme bij kinderen. Glutaminezuur ontgiftigt ammoniak in de hersenen en voorkomt daardoor hersenbeschadiging.

010 L-Glutamine - Het enige aminozuur dat gemakkelijk de hersen-bloedbarriere passeert.Glutaminezuur kan dit niet.Het is een unieke brandstof voor de hersenen.Het meest voorkomende aminozuur in de ruggenmergvloeistof en het serum.Beschermt tegen de effecten van alcohol

011 L-Glycine - Onderdeel van het tripeptide glutathion samen met cysteïne en glutaminezuur. Betrokken bij de ontgifting en eliminatie van vrije radicalen in de lever. Onderdeel van de glucose-tolerantiefactor.

012 L-Histidine -Wordt gemetaboliseerd tot de neurotransmitter histamine.Houdt de myelineschede in stand.Ondersteunt de gehoorfunctie. Beschermt tegen effecten van straling. Verwijdert zware metalen uit het lichaam. Werkt ondersteunend bij allergische aandoeningen. Het bezit vaatverwijdende en bloeddrukverlagende eigenschappen. Wordt ingezet bij reumatische aandoeningen. Ook nuttig in combinatie met niacine en pyridoxine bij een verminderd libido.

013 L-Homocysteine - Een derivaat van methionine. Is een krachtig werkend oxydatiemiddel. Voldoende hoeveelheid vit B6 maakt het mogelijk homocysteine weer om te zetten in het antioxydant cystathion.

014 L-Hydroxy Proline - Speelt rol bij de regeneratie van het collageen en bindweefsel. Versnelt de wondgenezing.

015 L-Isoleucine - Mogelijk betrokken bij chronische mentale en fysieke kwalen.Nuttig bij de vorming van haemoglobine.

016 L-Leucine - Mogelijk betrokken bij chronische mentale en fysieke kwalen.Te veel leucine kan leiden tot pellagra.

017 L-Lysine - Wordt ingezet om virussen, zoals herpes simplex te bestrijden.Werkt eetlust opwekkend.Bevordert de maagsapsecretie.Verbetert het concentratievermogen. Productie van carnitine. Een tekort kan leiden tot vermoeidheid, duizeligheid en bloedarmoede.

018 L-Methionine - Zwavelhoudend aminozuur. Het is een methyldonor in de stofwisseling van vitamine B12.Methionine leidt tot de vorming van de aminozuren cysteïne, cystine en taurine.Zeer sterk ontgiftend middel. Verwijdert zware metalen uit het lichaam. Het is een antioxydant en beschermt dus tegen vrije radicalen. Ontgift een teveel aan histamine in de hersenen, zoals bij histadelische schizofrenie. Ontgift de lever en voorkomt daardoor vervetting. Een tekort kan leiden tot arteriosclerose. Onmisbaar voor de biologische beschikbaarheid van selenium.

019 L-Ornithine - Vrijzetting van groeihormoon. Vitale rol in de ureumcyclus. Speelt rol bij gewichtsvermindering.

020 L-Phenylalanine - Is benodigd voor de vorming van tyrosine en daaruit voor dopamine, norepinephrine en epinephrine. Stimuleert de productie van cholecystokinine en vervolgens het gevoel van verzadiging hetgeen van belang is bij overgewicht en afvallen. Antidepressivum

021 L-Proline - Benodigd voor hydroxyproline. Proline en hydroxyproline zijn onmisbaar voor de vorming van collageen en het instand houden ervan.Ook nuttig in aandoeningen van het bindweefsel.

022 L-Serine - Bezit glycogene eigenschappen en is in het lichaam zeer reactief.Het neemt deel aan de biosynthese van pyrimidine, purine, creatine en porphyrine. Het is onderdeel van een reactie met homocysteïne (dat afgeleid is van methionine)in de vorming van cystine.

023 L-Taurine - Wordt uit methionine of door cyteïne in de lever gevormd.Wordt geremd door estradiol.Is belangrijk voor een goede samenstelling van de galvloeistoffen. Wordt gebruikt in de behandeling tegen epilepsie.Taurine vermeerdert door daglicht en vermindert door kunstlicht.Speelt samen met zink een rol bij het gezichtsvermogen.Heeft ook invloed op de bloedsuikerspiegel.IQ level zou verhoogd worden bij mensen met het Down syndroom.Werkt op de hartspier.

024 L-Theanine - 


025 L-Threonine - Een tekort kan leiden tot mentale problemen, zoals irritatie en het ontwikkelen van een moeilijke persoonlijkheid.Een vervette lever kan herstellen door threonine.

026 L-L-Tryptofaan - Is nodig om nicotinezuur ( vit B3) en de neurotransmitter serotonine aan te maken.Eiwitrijke voeding leidt tot vermindering van tryptofaan, terwijl koolhydraatrijke voeding het tryptofaan beter laat functioneren.Antidepressivum. Behulpzaam bij een gezonde slaap en emotionele klachten.

027 L-Tyrosine - Afgeleid van phenylalanine. Precursor van schildklierhormonen, dopa, dopamine, norepinephrine en epinephrine. Tekort leidt tot lage lichaamstemperatuur en lage bloeddruk. Kan nuttig zijn bij de ziekte van Parkinson en depressies, waarbij een lage dosis effectiever is dan een hogere.

028 L-Valine - Bestanddeel van aminozuurmengsel voor gewichtsvermindering. Een teveel kan leiden tot hallucinaties en kippenvel.


VOEDINGSMIDDELN,DIE DEZE AMINOZUREN BEVATTEN:


001 L-Alanine
002 L-Arginine - pinda, pindakaas, cashewnoten, pecannoten, amandelen, chocola, knoflook, ginseng en eetbare zaden. In matige hoeveelheden in erwten en niet geroosterde granen.
003 L-Asparagine
004 L-Asparaginezuur
005 L-Carnitine - Spiervlees, orgaanvlees. Wordt ook gesynthetiseerd in de lever.
006 L-Citrulline
007 L-Cysteine - Cystine kan in cysteïne omgezet worden en andersom.
008 L-Cystine - Cystine kan in cysteïne omgezet worden en andersom.
009 L-Glutaminezuur - Mononatiumglutamaat bevat glutaminezuur.
010 L-Glutamine - Wordt gesynthetiseerd in bepaalde weefsels uit een aantal aminozuren.
011 L-Glycine
012 L-Histidine - Dierlijke eiwitbronnen.Teveel kan tot histaminereactie leiden.
013 L-Homocysteine
014 L-Hydroxy Proline
015 L-Isoleucine - Rundvlees, kip, vis, sojaeiwit, sojabonen, eieren, lever, kwark, bonen, melk, rogge, amandelen, cashewnoten, pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten, kikkererwten, linzen.
016 L-Leucine - Rundvlees, kip, vis, sojaeiwit, eieren, lever, kwark, bonen, amandelen, cashewnoten, pompoenpitten, kikkererwten, linzen, maïs, volle tarwe, bruine rijst.
017 L-Lysine - Vis, kip, rundvlees, lamsvlees, melk, kaas, bonen, biergist, tauge en de meeste groenten. 
018 L-Methionine - Rundvlees, kip, vis, varkensvlees, sojabonen, eieren, kwark, lever, sardines, yoghurt, pompoenpitten, sesamzaad,linzen.
019 L-Ornithine
020 L-Phenylalanine - Sojabonen, kwark, vis, vlees, gevogelte, amandelen, pecannoten, pompoenpitten, sesamzaad, limabonen, kikkererwten, linzen.
021 L-Proline - Proline kan door het lichaam worden aangemaakt.
022 L-Serine
023 L-Taurine - In dierlijke eiwitten. Het wordt ook in het lichaam gesynthetiseerd uit de aminozuren methionine en cysteïne.
024 L-Theanine  
025 L-Threonine - Meeste graansoorten (echter deficiënt),peulvruchten.
026 L-L-Tryptofaan - Sojaeiwit, bruine rijst, kwark, vis, rundvlees, lever, lamsvlees, pinda, pompoenpitten, sesamzaad, linzen.
027 L-Tyrosine - Tyrosine wordt gevormd uit phenylalanine. Een eiwitrijke maaltijd werkt hier stimulerend op.
028 L-Valine - Sojabloem ,ruwe rijst, kwark, vis, rundvlees, lamsvlees, kip, amandelen, cashewnoten, pinda, sesamzaad, linzen, kikkererwten, limabonen (rauw), champignons, sojabonen.